Over Laura

Laura Robijns, jouw huisdierenfotograaf in Limburg

Mijn naam is Laura Robijns en ik ben 23 jaar. Sinds maart 2018 ben ik huisdierenfotograaf. Wil jij graag prachtige foto’s van jouw dieren (hond, kat, paard, fret,..) hebben? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Hieronder vertel ik je meer over mijzelf en mijn passie voor huisdierenfotografie.

Als kind woonde ik op een kleinschalig landbouwbedrijf waar mijn ouders melkkoeien hielden. Toen ik ongeveer 8 jaar oud was kreeg ik een compactcamera in handen. Daarmee kon ik mijzelf hele dagen vermaken met het fotograferen van de koeien op de boerderij. Mijn passie voor huisdierenfotografie was aangewakkerd.

Tot mijn grote geluk kochten mijn ouders enkele jaren later hun eerste spiegelreflexcamera. Ik was enorm verzot op het ding en maakte er foto’s mee van alle dieren die bij ons op de boerderij te vinden waren: de katten, de honden, de kippen, het paard enzovoort! Doordat ik zoveel tijd doorbracht met het fotograferen van de dieren op de boerderij, ontwikkelde ik mij (onbewust) al tot de huisdierenfotograaf die ik nu ben.

Ik heb altijd al vele ideeën en interesses gehad die allemaal na verloop van tijd weer verdwenen. Echter is dat bij het fotograferen van dieren nooit het geval geweest. Sterker nog: de passie is door de jaren heen juist alleen maar gebleven. En doordat ik zo vaak dieren fotografeerde, werd ik er steeds beter in.

In 2018 kocht ik zelfs mijn eigen professionele Full Frame camera en begonnen mijn werkzaamheden als huisdierenfotograaf steeds meer serieuzere vormen aan te nemen.


Nu ben ik 23 jaar en fotografeer ik dus al iets van 15 jaar dieren. Sinds 2018 sta ik officieel ingeschreven. Inmiddels heb ik al heel wat fotoshoots met dieren mogen doen. Sinds september 2019 bied ik zelfs workshops aan waarin ik andere mensen leer hoe zij huisdieren kunnen fotograferen.

Ik begrijp hoe belangrijk foto’s van dieren zijn

Doordat ik ben opgegroeid op een boerderij en vaak mijn tijd doorbracht tussen de dieren, weet ik hoeveel steun je aan dieren kunnen hebben. De liefde die je van dieren krijgt, is eindeloos. Hierdoor snap ik beter dan wie dan ook hoe belangrijk het voor je kan zijn om mooie foto’s van jouw huisdier(en) te hebben. Hierdoor heb je namelijk een blijvende, mooie herinnering aan hen waarop je altijd kunt terugkijken.

Als huisdierenfotograaf wil ik je helpen om die mooie herinneringen vast te leggen. Daarom neem ik tijdens mijn fotoshoots alle tijd om de dieren mooi op de foto te kunnen krijgen. Hierbij vind ik het belangrijk dat de dieren zich niet gestresst en opgejaagd voelen. Sterker nog: ik zorg ervoor dat de shoot zowel voor de dieren als het baasje een leuke belevenis wordt om nooit te vergeten. Dankzij mijn geduld en liefde voor dieren stel ik ze tijdens de shoot op hun gemak, waardoor ik prachtige plaatjes kan schieten.

Huisdierenfotograaf of hondenfotograaf in Limburg nodig?Ben jij op zoek naar een goede huisdierenfotograaf of hondenfotograaf in Limburg of omgeving, die net zo gek is op dieren als jij? Dan ben ik degene die je zoekt!

Neem gerust contact met mij op, want ik vertel je graag meer over mijn werkwijze en alle mogelijkheden.