Over Laura

Over Laura

Een goede huisdierenfotograaf of hondenfotograaf in Limburg of omgeving, die net zo gek is op dieren als jij?

Laura Robijns, jouw dierenfotograaf in Limburg

Mijn naam is Laura Robijns en ik ben 26 jaar. Sinds maart 2018 ben ik dierenfotograaf, paardenfotograaf en hondenfotograaf in Limburg. Wil jij graag prachtige foto’s van jouw huisdier(en) hebben? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Hieronder vertel ik je meer over mijzelf en mijn passie voor dierenfotografie.

Kleine dierenfotograaf op de boerderij

Als kind woonde ik op het kleine landbouwbedrijf waar mijn ouders melkkoeien hielden. Toen ik zo’n 8 jaar oud was, kreeg ik voor het eerst een compactcamera in handen. Ik was op slag verliefd! Met mijn fotocamera in de aanslag trok ik erop uit om de koeien op de boerderij te fotograferen. Mijn passie voor dierenfotografie was geboren…

Tot mijn grote vreugde kochten mijn ouders enkele jaren later hun eerste spiegelreflexcamera. Dat was natuurlijk wel andere koek dan zo’n compactcamera! Ik was echt helemaal verzot op dat ding en maakte er foto’s mee van alle dieren op onze boerderij. De katten, honden, kippen, paarden,… Ze werden allemaal stuk voor stuk op beeld vastgelegd 😉

Van passie naar professioneel dierenfotograaf

Door zoveel tijd door te brengen met het fotograferen van de dieren op de boerderij, ontwikkelde ik mij (onbewust) al tot de huisdierenfotograaf die ik de dag van vandaag ben.

Veel van mijn interesses vervaagden na verloop van tijd maar dat was nooit het geval met het fotograferen van dieren. Sterker nog: die passie is de laatste jaren alleen maar verder toegenomen. En, omdat ik zo vaak dieren fotografeerde, kon ik mijn vaardigheden als fotograaf steeds verder ontwikkelen.

In 2018 kocht ik mijn eigen professionele Full Frame camera en zette ik mijn eerste stappen van passie naar beroep. Ik werd officieel huisdierenfotograaf in Limburg!

Hondenfotograaf in Limburg

In 2016 kreeg ik mijn eerste hondje, Trixie. Een schattige viervoeter die een jaartje later gezelschap kreeg van mijn tweede hondje Amy. Ik moest en zou goede foto’s van hen hebben, die ik uiteraard zelf wilde maken.

Hierdoor ging ik mezelf verdiepen in hondenfotografie. Ik werd steeds beter in het fotograferen van honden en had er ook waanzinnig veel plezier in. Inmiddels ben ik ¨zelf een tijdje hondenfotograaf bij WOEF, (het meest gelezen hondenmagazine van België) geweest.
 

Ik begrijp hoe belangrijke mooie foto’s van je huisdieren voor je zijn

Door op te groeien op een boerderij merkte ik al snel hoeveel steun je van dieren krijgt. De liefde die je van hen ontvangt, is onvoorwaardelijk en eindeloos. Mooie foto’s van je huisdier(en) zijn dan ook een leuke herinnering waar je altijd op kan terugkijken.

Het leukste aan mijn job als dierenfotograaf is die herinnering voor jou te kunnen vastleggen. Daarom neem ik tijdens al mijn fotoshoots de tijd om dieren op hun best op de foto te krijgen. Ik vind het belangrijk dat de dieren zich niet gestresseerd of opgejaagd voelen. Meer nog… ik zorg ervoor dat de fotoshoot zowel voor de dieren als het baasje een leuke belevenis wordt. Eentje om nooit te vergeten! En, dat levert prachtige plaatjes op!

Helaas heb ik in april 2022 veel te vroeg afscheid moeten nemen van Trixie, en hierdoor is het fotograferen op een heel laag pitje komen te staan. De fundering van mijn carrière was ik verloren. Ik ben onwijs blij met alle foto’s die ik van haar genomen heb! En nu, in 2023 heb ik de draad weer opgenomen. 

Ook mooie foto’s van je huisdier laten maken? Stuur me een berichtje!